Brett utbud av blommor, växter och tillbehör

Idag har vi 1100 m2 växthus och dubbelt så stor försäljningsyta utomhus. Våra egna odlingar av växter står för den största delen av försäljningen för högsta tänkbara kvalité. Utbudet är brett och i växthusen finner ni bland annat surfinia, million bells, snöflinga, femtunga, blomstertobak, fuchsia, ampelväxter, färdiga amplar samt många sorter av gammaldags och unika pelargoner. Utomhus finner du ett stort utbud av perenner, rosor, buskar och träd.

Inneblommor och snitt - NYHET 2018!

I vår floristhörna hittar du inneväxter och snittblommor, buketter och buntar, samt samplanteringar i krukor för dekoration inne och ute. Vi erbjuder även ett stort sortiment av krukor och trädgårdstillbehör. Naturligtvis finner du även planterings- och trädgårdstillbehör som krukor, jord och spaljéer.

Buskar

Stora och kraftiga buskar är det som kännetecknar vårt sortiment och inte minst det breda utbudet av olika sorter. Vi söker ständigt efter nya och vackra sorter som är lämpliga för vårt klimat på Öland och även i hela södra Sverige. Välkommen att kontakta oss för mer information kring vårt utbud.

Träd

Vi erbjuder en mängd olika träd för alla slags trädgårdar, stora som små. Har man en mindre trädgård vill man vanligtvis ha mindre träd. Vi har träd både till mindre och större trädgårdar men även till alléer. Välkommen att besöka oss, vi har alltid ett stort utbud av träd hemma.

Rosor

Våra rosor krukodlas av oss på plats. Sortimentet är fast hela säsongen eller så länge lagret räcker. Välkommen att besöka oss i Färjestaden på Öland.

Perenner

Perenner håller vi varmt om hjärtan, vi odlar ständigt ca 200 olika sorters perenner så att det alltid finns ett brett sortiment att tillgå.

Häckar

Häckar kan se ut på många olika sätt och fylla olika syften och funktioner. Ibland vill man bara markera en gräns eller enbart skapa lite privat utrymme. Vi erbjuder växter till alla olika ändamål, från mindre plantor till färdiga häckar.
OBSERVERA! På grund av rådande situation med bevattningsförbud som har pågått i flera år om somrarna, har vi bestämt oss, att vi säljer inte barrotade häckplantor.

Pelargoner

Pelargonen är den mest älskvärda blomman av dem alla. Det finns många olika sorter så att alla kan hitta sin favorit. Vi odlar självklart de klassiska sorterna, men även dem något mer exklusiva sorter, som mårbackapelargoner, rosenknoppspelargoner, tulpanpelargoner, äggskalspelargoner, kaktuspelargoner och många fler.

Kryddor och grönsaksplantor

Att odla sin egen mat är en härlig upplevelse, som många finner njutning i. För att ha egna kryddor och körsbärstomater behöver man inte bo i en villa utan en liten balkong eller fönsterbräda fungerar alldeles utmärkt. Vi odlar väldigt många olika sorters tomatplantor, chili, physalis, gurkor och meloner. Vi odlar även alla tänkbara kryddor, som chokladmynta, kola-krydda, stevia, apelsintimjan och många fler.

Sommarblommor

Sommarblommor är ett stort begrepp som omfattar många delar av vår flora. Här valde vi att presentera det vi planterar i våra krukor under sommaren och då kan man välja på både ettåriga och fleråriga växter. Vi odlar ett gediget sortiment av sommarblommor med specialisering på nya sorter. Hos oss hittar du alltid något nytt.

Amplar

Vi odlar våra amplar själva på Thurgården. I början på mars planterar vi i flera dagar för att sedan se dem växa, bilda knoppar och slå ut i blom. De första börjar sälja redan i slutet av april men tack vore att vi odlar så många olika sorter och välkomponerade blandningar, så finns det stort utbud hela vägen till midsommar.

Trädgårdstillbehör

Vad vore en handelsträdgård utan trädgårdstillbehör? Det viktigaste är en bra planteringsjord. Vi rekommenderar alltid samma jord som vi själva odlar våra växter i. Förutom jord så har vi det mesta man kan tänkas behöva i en trädgård eller balkong för att kunna påbörja plantering och odlingen.